Fredag d. 9 september kl. 14.00 var der officiel åbning af det første arktiske videnshus i Nordjylland: Det Arktiske Hus. Huset har adresse på Vesterbro 79 i centret af Aalborg.

Åbningen af Det Arktiske Hus markerer starten på samlingen af flere forskellige arktiske aktører – nu under ét tag. Huset vil fremover skabe rammerne for samarbejde på tværs af de arktiske aktører i Aalborg.

Det Arktiske Hus, der fungerer som videnshus og samarbejdsplatform, består af aktørerne; Arctic Consensus, Arctic Business Network, Arctic Education Network, Grønlands Rejsebureau og AAU Arctic. Videnshuset deler adresse med Det Grønlandske Hus i Aalborg.

Med et hus i det centrale Aalborg bliver det arktiske område mere konkrete og ikke mindst håndgribeligt for omverdenen – der skabes én vej ind. I Nordjylland findes der et stort antal af virksomheder, som arbejder med det arktiske område i deres hverdag. Huset sætter fokus på dette, og åbner døren for nye virksomheder eller andre som er interesserede i et arktisk samarbejde.

Åbningsreceptionen bød på taler fra Aalborgs borgmester Thomas Kastrup Larsen, dekanen for det humanistiske fakultet på Aalborg Universitet, Henrik Halkier, direktør for Arctic Consensus Lise-Lotte Terp, samt direktør for Det Grønlandske Hus i Aalborg Søren Stach Nielsen. Ved receptionen kunne de mange gæster også nyde korsang fra Ikinngutigiit-koret samt musik fra bandet Ivalu Judithelu, som blev sponsoreret af Grønlands Rejsebureau. Herudover kunne gæsterne nyde lidt godt til ganen i form af delikatesser af grønlandsk proviant og drikkevarer, sponsoreret af Arctic Import og BusinessAalborg.