D. 23 til d. 25 september afholdes fiskeri- og erhvervsmessen Polar Fish i Sisimiut. Messen er et samlingspunkt for præsentation af nye tendenser og metoder, en mulighed for at fremvise nyt materiale og etablere dialog med andre erhvervsdrivende og interesserede.

Messen, med sine 50 udstillere, retter sig mod fiskeri, men henvender sig ligeledes mod virksomheder og produkter, som anvendes i fiskeriet og på landbaserede forsyningsanlæg. Qeqqata Kommunia, Aalborg Kongres & Kultur Center og Arctic Circle Business er hovedarrangører af messen.

Ud over de mange messeudstillere har Arctic Consensus i år, i samarbejde med en række erhvervsaktører i Grønland og Danmark, planlagt erhvervsaktiviteter for messeudstillere, gæster og virksomheder, der befinder sig i byen under messen. Aktiviteterne, der forløber over lørdag og søndag, byder på en række oplæg, samt en paneldebat, under temaerne eksport og finansiering. Temaet eksport byder på oplæg fra BusinessAalborg, Arctic Circle Business samt Qiviut ApS. Under temaet finansiering er der blandt andet oplæg fra GrønlandsBanken, Vækstfonden samt Erhvervsstøtte Forvaltningen.

Paneldebatten afvikles lørdag d. 24 kl. 14.00, under temaet; rammevilkårene for det grønlandske fiskeri. Her vil Nikolaj Jeremiassen, Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, samt Henrik Sandgren, formand for KNAPK, diskutere spørgsmål vedrørende spredning af produktion af landede fisk og en forpligtelse til at udnytte fisken bedre, samt forsøgsfiskeri på de områder, hvor der ikke fiskes.

Et andet nyt tiltag ved Polar Fish i år er deltagelsen af Aalborg Zoo. Lars Jeppesen, som er Aalborg Zoos kok, står bag et nyt koncept kaldet; Urban Seafood. Konceptet indebærer at Jeppesen, tilbereder små spændende retter med udgangspunkt i traditionelle grønlandske råvarer.