Arctic Consensus deltager igen i år på verdens største konference om Arktis, Arctic Circle. Konferencen afvikles fra d. 11-15 oktober.

Under Arctic Circle samles mere end 2.000 deltagere fra 50 forskellige lande. Arctic Circle adskiller sig fra andre konferencer om Arktis, da toppolitikere og -embedsmænd deltager. Her er det muligt at påvirke fokus og retning for kommende Arktis politikker.

På konferencen vil overliggende temaer som eksempelvis forskning, bæredygtighed og infrastruktur blive behandlet, men der vil også være fokus på enkelte projekter, såsom etableringen af vandkraft i Ilulissat, de nordiske universiteters rolle i Arktis og lokale perspektiver på fremtidige strategier i Arktis.

Arctic Consensus er afsted sammen med en delegation fra Uddannelses- og forskningsministeriet, og deler stand med samme. Arctic Consensus ser frem til 4 tætpakkede dage med mulighed for at sætte danske og grønlandske muligheder i fokus over for vigtige aktører, samt ikke mindst at få seneste nyt inden for det arktiske område.