Torsdag d. 12 oktober åbnede Arctic Circle 2017 konferencen. Med indregistrering fra kl. 13 på Harpa; Conference Center and Concert Hall i Reykjavík, og en velkomst reception på Reykjaviks kunstmuseum, var konferencestederne fyldt med mennesker som gav en summende stemning.

Arctic Circle er en årlig konference, og den største internationale samling inden for det arktiske område. Konferencen er besøgt af mere end 2000 deltagere fra over 50 forskellige lande, hvor der i år er 145 sessions med 600 forskellige talere. Deltagende er alle lige fra politikkere, ambassadører, embedsmænd, eksperter, forskere, iværksættere, virksomhedsejere, ’indigenous’ repræsentanter, studerende og andre interesserede i det arktiske felt. Igen i år er Arctic Consensus deltagende på konferencen.

På Arctic Circle stilles der skarpt fokus på at videndele på tværs af lande samt diskussion og debat om aktuelle arktiske emner.

På konferencen officielle åbningsdag, d. 12 oktober, blev der yderligere afholdt en række pre-events til konferencen, som var med til at sætte dagsordenen for dagene. Ét af arrangementerne før konferencen blev afviklet på Reykjaviks Universitet, med titlen ”Energy In The Arctic: A Firsthand Perspective” organiseret af Iceland School of Energy at Reykjavík University, hvor der var særligt fokus på nytænkning inden for energy-området.

Der blev yderligere afholdt pre-events før konference d. 11 otkober med temaet: ”World Council Of Churches Conference: Just Peace With Earth”, organiseret af the World Council of Churches.