Grønlands største fiskeri- og erhvervsmesse Polarfish afvikles 21.-23. september i Sisimiut, hvor Arctic Consensus deltager

Aktører fra fiskeerhvervet mødes denne weekend i Sisimiut til den tre-dages messe og workshop Polarfish 2018.

På messen deltager blandt andre Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Erik Jensen, borgmester Malik Berthelsen fra Qeqqata Kommunia, borgmester Ulla Vestergaard fra Thisted Kommune, DTU Aqua samt en række virksomheder inden for fiskerierhvervet i Grønland, Færøerne, Island og Danmark.

Sideløbende med afviklingen af messen i Sisimiut Idrætshal indeholder Polarfish 2018 desuden en række erhvervs-aktiviteter bestående af seminarer og workshops. Emnerne for de forskellige aktiviteter er blandt andet bæredygtige løsninger inden for marint plastaffald, sikkerhed indenfor fiskeri, samt praktiske emner som opstart af egen fødevarevirksomhed, skibsregistrering, samt investerings- og finansieringsmuligheder.

Arctic Consensus er medarrangør af de offentlige, sideløbende aktiviteter, der støtter op om messen. Direktør for Arctic Consensus, Lise-Lotte Terp, der deltager i messen, udtaler:

“Jeg ser frem til en begivenhedsrig fiskerimesse i Sisimiut. Der er arrangeret en lang række spændende workshops og oplæg, som alle bakker op om bæredygtighed indenfor fiskeriet. Her taler vi blandt andet investeringer, sikkerhed til søs og genanvendelse af fiskenet og -tov.

Det bliver interessant og vigtigt at dele viden og ideer til gavn for fremtidens fiskeri.”

Polarfish 2018 er de seneste år vokset til et arrangement, der formår at samle mange aktører og interesserede inden for fiskerierhvervet i Arktis til netværk og vidensdeling. Messen har desuden et stærkt fagligt indhold, og i år sættes der blandt andet fokus på bedre udnyttelse og optimering af torske- og hvidfisk-ressourcen på en to-dages workshop lørdag og søndag.

Polarfish 2018 er arrangeret af Aalborg Kongres & Kultur Center med en række samarbejdspartnere, heriblandt Arctic Circle Business, Aalborg Kommune og Qeqqata Kommunia.

Se programmet for Polarfish 2018 på deres hjemmeside her.