Så er Arctic Frontiers skudt i gang! Arctic Consensus deltager på konferencen og giver updates fra konferencens tætpakkede program – følg med her på vores hjemmeside.

Konferencen blev sat i gang med oplæg fra aktører, som blandt andet norske og finske statsminister, den svenske udenrigsminister, den danske minister for nordisk samarbejde, EU, UNESCO, og flere miljøorganisationer, som kunne byde på emner som ”A Changing Arctic” og ”Bluegreen Economy”.

Konferencens første paneldebatter om mandage gav rig mulighed for at diskutere hvordan man holder balancen mellem bæredygtig udvikling på den ene side, og økonomisk udvikling på den anden, samt nødvendigheden for arktiske aktørers interesse og forpligtelse for bæredygtig økonomisk udvikling.

Konferencen byder over de næste par dage på paneldebatter, sammensat af både politiker, forsker og miljøorganisationer, diskussioner og kritiske spørgsmål.

Konferencen er vel besøgt i år med 2000 deltager, og blandt dem en stor delegation fra Korea, Kina og Ungarn, som ikke er traditionelle arktiske nationer.