Igen i år tager Arctic Consensus del i planlægningen af Arctic Futures Symposium, hvor vi også deltager på konferencen. Temaet for årets konference er smart og bæredygtige investeringer i Arktis’ fremtid.

Arctic Futures Symposium er i år delt op i 5 sessioner, hvor der vil være oplæg om:

  • Arktisk Råds’ engagement i EU
  • Det fremtidige forskningssamarbejde i Arktis
  • Udviklingen mod større bæredygtighed
  • Uddannelses- og økonomiske muligheder for borgere i Arktis
  • Den boomende bioøkonomi

Særligt interessant er forskningssamarbejdet i Arktis, da der netop arbejdes for, at etablere en forsknings- og innovationshub i Nuuk, som også var et tema under Grønlandske Dage i Aalborg. Hub’en er noget som både kræfter i Grønland og Danmark arbejder for at realisere, som også er et led i Nuuks hovedstadsstrategi. Dette kan du læse mere om her. 

Mulighederne inden for uddannelse og økonomi for borgerne i Arktis er også interessant, når man ser det i lyset af Økonomisk Råds nyligt udgivne rapport ”Grønlands Økonomi 2017”. Formanden for Økonomisk Råd, Torben M. Andersen, var i forrige i det Arktiske Hus for, at præsentere rapporten. Det kan du læse mere om her, og du kan læse selve rapporten her.

Til konferencen vil der være en bred gruppe af deltagere, der spænder lige fra arktiske ambassadører og repræsentanter fra den Europæiske Kommission og Repræsentation over til virksomheder og iværksættere, som dagligt har fingeren på pulsen.

Hvis du er mere nysgerrig på Arctic Futures Symposium og programmet kan du klikke her.