Arctic Consensus er igen i år medarrangør af dette års Arctic Futures Symposium i samarbejde med International Polar Foundation samt regionalkontorerne i EU fra de nordiske lande. Konferencen bliver afviklet d. 20 november.

Arctic Future Symposium er et årligt symposium, hvor indflydelsesrige aktører mødes og præsenterer aktuelle emner fra Arktis. Symposiet vil i år fokusere på arktisk forskningssamarbejde, bæredygtig udvikling af nordiske lande, udfordringer i regionerne samt vigtigheden af uddannelse.

En af sessionerne vil blandt andet omhandle, hvordan man kan fremme investeringer i bæredygtig udvikling i Arktis. Her sidder både Marie-Anne Coninsx, EU’s arktiske ambassadør og Hanne Fugl Eskjær, Danmarks arktiske ambassadør, i panelet sammen med andre repræsentanter fra udenrigsministerierne fra det Arktiske Råds nationer. Under symposiet er Arctic Consensus stærkt repræsenteret.

”Programmet for årets symposium er ved at være helt på plads og det har om altid været meget givende at være med i planlægning. Vi ser frem til de mange diskussioner og at høre synspunkterne fra både EU’s nyudpegede arktiske ambassadør og Danmarks arktiske ambassadør.”

    •          – Lise-Lotte Terp

De fem forskellige sessioner under årets Arctic Futures Symposium, har fokus på emner som; det fremtidige forskningssamarbejde i Arktis, udviklingen mod større bæredygtighed, uddannelses- og økonomiske muligheder for borgere i Arktis, den boomende bioøkonomi og Arktisk Råds’ engagement i EU – blandt andet vil den finske ambassadør holde oplæg om Finlands formandskab i Arktisk Råd.

En af oplægsholderne ved dette års symposium er Anders Møller Christensen, rådgiver ved Danmarks Nationalbank, som har været medforfatter på Økonomisk Råds nyligt udkomne rapport “Grønlands Økonomi”. I sit oplæg vil Christensen fremlægge om Grønlands Økonomi i forhold til Arktis.

Læs mere om Arctic Futures Symposium og se programmet ved at klikke her.