I flere år har Aalborgensiske organisationer med et arktisk fokus været spredt udover hele Aalborg. Nu samles de nordjyske arktiske kompetencer under ét tag i det nyetablerede Arktiske Hus.

Efter flere år med indsatser og hårdt arbejde er aftalen endelig faldet på plads, og datoen er sat for indflytning i de nye lokaler midt i Aalborg. Til maj flytter både Arctic Consensus, Det Grønlandske Hus i Aalborg, Arctic Business Network, Arctic Education Network og AAU Arctic ind i Det Arktiske Hus på Vesterbro 79, i Aalborg C.

Det Grønlandske Hus spiller en særlig rolle, som udlejer af hele ejendommen. De står derfor samtidig for at udarbejde lejekontrakter til dem, der er interesserede i at være en del af Det Arktiske Hus, fortæller Søren Stach Nielsen til sermitsiaq.ag. Det Grønlandske Hus forsætter med at fungere i sin nuværende form, med samme organisering, vedtægter og formål, blot i de nye lokaler fra maj. Huset er dermed på en mere tilgængelig adresse for brugere og kunder og i et endnu tættere samarbejde med andre arktiske aktører.

Med husets forskellige aktører og med Arktis som ét fælles interesseområde, skabes rammerne for mere samarbejde på tværs af faggrupper. Samtidig skabes et sted, hvor arktisk viden kan forankres og skabe grobund for nye muligheder. Videnshusets tre etager og 736 kvadratmeter skaber rum for, at der kan afholdes flere aktiviteter som sætter et større fokus på Arktis, og ikke mindst de arktiske kompetencer i Nordjylland.

Det bliver et kæmpe boost for det dansk–grønlandske samarbejde og for samarbejdet med
Arktis generelt.
Det bliver lettere for interessenter, virksomheder og institutioner at komme i kontakt med de arktiske aktører. Jeg er meget optaget af de synergier og mange nye muligheder det fører med sig.”
Lise-Lotte Terp, Direktør Arctic Consensus