Vores studentermedhjælper Aviaja Kristensen deltager denne sommer i Korea Arctic Academy, som afvikles i Busan i Sydkorea.

UArctic og Korea Maritime Institut (KMI) er arrangørerne bag dette års Korea Arctic Academy, som er det 4. program i serien. Programmet omfatter 20 studerende fra UArctic’s medlemsinstitutioner i arktiske stater, som skal medvirke i et 10-dages studieprogram i den 5. – 14. juli sammen med studerende fra koreanske universiteter.

Aviaja udtaler: ”Jeg er rigtig glad for at sommeren byder på en tur til Busan i Sydkorea, idet jeg er blevet udtaget til at deltage i dette års Korea Arctic Academy. Der kommer til at blive holdt forelæsninger og seminarer om Arktis, og vi skal på udflugter til organisationer, der enten udfører arktisk relevant arbejde eller forskning. Der er 19 andre studerende fra arktiske universiteter samt 20 koreanke studerende der deltager. Det bliver virkelig spændene at komme afsted og få en bredere viden om Arktis.” 

Aviaja skal i forbindelse med sin deltagelse holde oplæg for de andre studerende på rejsen. Hun har valt i sit oplæg blandt andet at komme ind på, hvordan det er at være studerende i Danmark, når man kommer fra et arktisk land, samt de udfordringer der kan forekomme i en arktisk kontekst inden for en række områder som f.eks. infrastruktur, uddannelse samt sundhed.

Du kan læse mere om programmet på UArctic’s hjemmeside her: Læs mere om Korea Arctic Academy.