Her i efteråret er der startet et nyt hold kandidatstuderende på studieretningen ’Arktiske Studier’ ved Aalborg Universitet. I den sammenhæng havde AAU Arctic i samarbejde Arctic Consensus afviklet et arrangement mandag d. 2 oktober, som introducerede de nye studerende til nogle af aktørerne, som arbejder med Arktis i Aalborg.

Som en del af Arctic Consensus’s videnssamarbejde med Aalborg Universitet, er det vigtigt at give de studerende en viden om de muligheder der foreligger hos de nordjyske-arktiske aktører, og det allerede tætte etablerede samarbejde der eksisterer.

Arrangementet foregik i Arctic House, med oplæg fra Matilde Christiansen, Arctic Consensus samt Verena Huppert, ph.d.-studerende ved Aalborg Universitet, som omhandlede en præsentation af i aktørerne; Arctic Consensus, AAU Arctic, Arctic Education Network, Arctic Business Network samt Grønlands Rejsebureau samt det samarbejde, projekter og de aktiviteter der er. Yderligere blev de studerende præsenteret for Det Grønlandske Hus i Aalborg.

Målet med arrangementet var, at give de studerende et indblik i erhvervslivet og forbindelsen mellem (Nord)Danmark og Arktis, men også at give mulighed til at allerede nu tænke over mulige praktiksteder og specialesamarbejder, som de studerende skal tage i efterår 2018 / forår 2019.

Du kan læse mere om vores initiativer med praktikantforløb og specialesamarbejde med Aalborg Universitet her.