Den grønlandske forestilling “Qangatsiarli maanga pisimapput- Nalusuunerup taarnerani”, på dansk ”De kom hertil for længe side – Under Uvidenhedens Mørke”, er en co-produktion mellem Teater Solaris og Inuit Teater.

Forestillingen baserer sig på Villads Villadsens digt “Qasapis sidste dage”. Digtet er fortællingen om grønlænderen Qaasapi, som sammen med kvinden Mikerteq drager til Grønlands sydspids for at hævne sig på nordboerne over drabet på grønlændere.

Som musikalsk teater produktion fylder musikken, sangen, koreografien og ikke mindst lyssætningen i hele stykket. De futuristiske lyde og trommedansens toner indtager teateret og giver en stemning, hvor publikum kan leve sig helt ind i forestillingen – selv om sproget udelukkende er grønlandsk. Koreografien og farverne i stykket spiller en helt særlig rolle, der gør det til en intens oplevelse.

”Det var fantastisk at se sådan et smuk stykke grønlandsk kultur og historie formidlet i Aalborg. Jeg blevet meget rør og det var en intens oplevelse.” – Emil Skjervedal, Arctic Consensus.

Forestillingen vises i Aalborg ved Teater Nordkraft d. 30. og 31. marts. Du kan læse mere forestillingen i Nordkraft og spilletiderne her.

Stykket fortsætter på turné til København i uge 14, hvor forestillingen vises på Nationalmuseet d. 4. og 5. april. Du kan læse mere om spilletiderne og billet køb for fremvisningen på Nationalmuseet her.

Producent: Solaris & Inuit Theater
Medvirkende: Nukâka Coster-Waldau, Mikê Fencker Thomsen, Karina Møller, Ujarneq Fleischer
Instruktør og koreograf: Sananda Solaris
Komponist: Ole Kristiansen
Scenograf: René Lambrecht, David Lewis
Forfatter: Villads Villadsen
Lysdesign: Sananda Solaris, René Lambrecht, David Lewis
Forestillingens varighed: 75 minutter

Foto: Teater Nordkraft