Programmet til Arctic Frontiers har budt på mange emner og oplæg, samt mulighed for, at diskutere om de mange forskellige udfordringer der er i Arktis.

Blandt talerne var blandt andet den nuværende formand for Arctic Council, David Balton. Han fremhævede at, på trods af de mange bekymringer han gentagne gange har mødt i de sidste måneder, siden Trump stod klar som USA’s næste præsident, så har den amerikanske arktiske strategi været stabil og vil blive ved med at være det i de næste år frem.

En anden taler var den ungarske udenrigsminister, Péter Szijjártó. Ungarn fik fornylig observør status i Arctic Council, baseret på deres sikkerheds og energi situation, forklarer udenrigsministeren.

I blandt oplæggende præsenterede Arctic Economic Council, som er en del af Arctic Council, en session om ’Telecommunications – Challenges to connectivity’. Her præsenterede AEC deres nye rapport ’Arctic Broadband, Recommendations for an Interconnected Arctic’, med anbefalinger til fremtidig udvikling af telekommunikation i Arktis.

En anden taler som satte fokus på kommunikation var Tromsøs borgermester Kristin Røymo. Hun opfordrede til at ”keep the channels open” og fremhævede den vigtige forbindelse mellem vest og øst i Arktis, og ikke kun syd-nord, hvor fokus i høj grad ligger lige nu.

Elena Tikhonova, erhvervsminister fra den russiske by Murmansk, drog en parallel til udryddelsen af dinosaurerne, som efter hendes mening kunne være sket på grund af manglende kommunikation – “og det skal vi modarbejde i Arktis”.