Future-Greenland-Participants

Future Greenland: Konferencens 1. dag – 9. maj
Konferencen blev indledt med en velkomst af Brian Buus Pedersen, Adm. dir. Grønlands Erhverv. Efterfølgende blev der budt velkommen af konferencen primære moderator Martin Breum.

Første dags formiddagsprogram var sat med fem oplæg af; Karl Kristian Kruse, Naalakkersuisoq for fiskeri og fangst, Margrethe Vestager, EU-kommissær, Randi Vestergaard Evaldsen, Formand for Demokraterne samt medlem af Inatsisartut, Anders Krab-Johansen, Ansv. chefredaktør, adm. dir., Børsen samt Angelina Metha, The Sentient Group.

Margrethe Vestager, som netop er blevet udnævnt som en af verdens 100 mest indflydelsesrige personer af det amerikanske magasin Times, havde i sit oplæg et særligt fokus på, hvordan man kan skabe vækst på en måde, der gavner bredt, og om investeringer og den tillid, der er nødvendig i forbindelse med beslutninger om store investeringer. Hun havde fokus på parametre som veluddannet arbejdsstyrke, et godt forskningsmiljø, entreprenørånd samt vilje til samarbejde og partnerskab for at kunne tackle de udfordringer, der er for store til, at vi kan håndtere dem på egen hånd. EU-kommissær Margrethe Vestager, havde ikke mulighed for at deltage i den senere samlede paneldebat, men stillede op til spørgsmål direkte efter formiddagens oplæg.

Det sidste på dagsordenen inden frokosten, var en paneldebat med dagens oplægsholdere. Her var det muligt for deltagere i salen at stille kritiske spørgsmål til de fire i panelet.

Dagens sidste punkt på programmet var paneldebat med Karl Kristian Kruse (S), Muté B. Egede (IA), Randi Vestergaard Evaldsen (Demokraterne) samt Sivert K. Heilmann (A). Omdrejningspunktet for debatten var de spørgsmål der blev genereret under dagens tre tidligere workshops, som blev afholdt umiddelbart efter frokost, hvilke omhandlede ’Magten i Grønland – hvem sætter den politiske dagsorden?’, ’Urbaniseringen i Grønland – hvordan forholder vi os til den?’ samt ’Er Grønland klar til kapitalen – er kapitalen klar til Grønland?’.

Dagen blev afsluttet med en netværksreception på Hotel Hans Egede i Nuuks midtby.

Du kan se det fulde program fra Future Greenland her.

Fotos: Arctic Consensus