Future Greenland: Konferencens 2. dag – 10. maj
Ved konferencens anden dag bød Martin Breum velkommen og præsenterede dagens program. Oplægsholderne for dagen var:
– Torben M. Andersen, Professor, Aarhus Universitet, Formand for Økonomisk Råd
– Minik Rosing, Geolog, Professor, Københavns Universitet
– Kuupik Kleist, konsulent
– Lars Storr-Hansen, Adm. dir. Dansk Byggeri
– Doris Jakobsen, Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke
– Helene Høj, Konsulent, Dansk Byggeri, Afd. for Regionalpolitik, arbejdsmarked og uddannelse
– Torben Möger Pedersen, adm.dir. PensionDanmark.

I blandt oplægsholderne var også formanden for Grønlands Økonomiske Råd, professor Torben M. Andersen. Han lagde ikke skjul på, at der var en række udfordringer som må blive taget i op for at der kan skabes udvikling og vækst, herunder blandt andet manglen på struktur og stabilitet.

Minik Rosing præsenterede sit oplæg, idéen om en grønlandsk forskning- og innovationshub, hvor kommuner, selvstyret, virksomheder og universiteterne kan samarbejde. Rosing gav yderligere udtryk for, at idéen ikke var ny, men at det netop var et ønske fra flere parter, og han mente gerne at hub’en stod klar til næste Future Greenland.

Som konferencen 1. dag, bød programmet efter frokost på en række workshop. Anden dagens fire workshop omhandlede;

’Planlægningen af byggeriet i Grønland – Byggekonferencens anbefalinger og implementering’, ’Folkeskolen, lærer- og erhvervsuddannelserne – En national handlingsplan’, ’Råstofindustriens møde med Grønland – hvad kan blive bedre?’ samt ’En erhvervspolitisk strategi – Anbefalinger fra Future Greenland 2017’.

Workshoppene blev efterfulgt af en paneldebat med Doris Jakobsen, Naalakkersuisoq for Uddannelse, Asii ChemnitzNarup, Borgmester Kommuneqarfik Sermersooq, Ane Hansen, Borgmester Qaasuitsoq Kujalleq, Jørgen Wæver Johansen, Formand Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget, Kommune Kujalleq samt Evelyn Frederiksen, Qeqqata.

Dagnes program bød yderligere på et Pitch Show om ’Tourism Boost 2017’, som Sermersooq Business Council havde stået i spidsen for. Det var muligt for de deltagende at stemme på den af de fire kandidater som mente skulle vinde. Vinderen, som blev kåret sidst på dagen, var konceptet ’Nuuk Wellness’ af Mette Willumsen, som vil sætte fokus på ”vinterbadning hele året”. Du kan læse mere om Pitch Showet her.

Brian Buus, direktør ved Grønlands Erhverv afsluttede konferencen med at takke alle oplægsholderne, samt en bemærkning til indholdet som Brian Buus havde bidt ekstra mærke i. Efter følgende blev Katuaqs foyer fyldt med konferencens deltagende, som kunne nyde et glas vin og lidt godt til ganen til det sidste netværk.

Du kan se det fulde program fra Future Greenland her.

Fotos: Arctic Consensus