Som en ny nordjysk tradition blev Grønlands nationaldag også i år fejret i flotte rammer i Aalborg Zoo. Udover at solen skinnede hele dagen, bød dagen også på et fantastisk program i Aalborg Zoo, med taler, højtidelig hejsning af det grønlandske flag Erfalasorput, musikalsk underholdning af bl.a. det grønlandske sangkor Ikinngutigiit, og smagsprøver af forskellige grønlandske delikatesser. Arrangementet talte over 1000 besøgende, der tydelig nød dagen og underholdningen på nationaldagen i Aalborg Zoo. Dagen sluttede med at gæsterne fik mulighed til at nyde medbragt mad på grillerne i haven.

Årets nationaldag var dog ikke kun en festdag, da den var præget af naturkatastrofen som ramte bygden Nuugaatsiaq i Nordgrønland i lørdags. Derfor blev det flaget på halvt hele dagen.

Parallel til det officielle program afholdte Arctic Business Network et netværksarrangement, hvor Danmark’s arktiske ambassadør Hanne Fugl Eskjær, samt chefen for den grønlandske repræsentation i København, Lida Skifte Lennert, holdte et oplæg om deres daglige arbejde. Dette var efterfulgt af en paneldebat med fokus på emnerne ‘Kapital, Kompetence og Kapacitet’, som også var det overordnede tema til årets Future Greenland konference, som blev afholdt i Nuuk i maj måned.