Igen i år der er der lagt op til stor fejring af Grønlands nationaldag i Aalborg. Det er Det Grønlandske Hus i Aalborg i samarbejde med blandt andet Aalborg ZOO og Royal Greenland, som sætter rammerne for den fejring af dagen for alle borgere i Nordjylland.

Nationaldagen vil i år starte med et ‘Åbent Hus’ i Det Grønlandske Hus i Aalborg på Vesterbro 79. Der vil være en rundvisning, hvor der vil være mulighed for at se, de fysiske omgivelser der ligger til grund for det nye Grønlandske Hus . Hertil vil der blive serveret the, kaffe og rundstykker. Kl. 11 vil Erfalasorput hejses med sang fra Ikinngutigiit koret.

Som traditionen tro vil nationaldagen også afvikles i de flotte omgivelser i Aalborg ZOO. Arrangementet starter kl. 15.00 og vil være gratis for alle herboende grønlændere, deres familier samt personer med tilknytning eller interesse for Grønland. Sidste år talte arrangementet over 1000 besøgende der tilbragte dagen i det pragtfulde vejr. I år vil programmet indeholde underholdning, taler og the, kaffe og kage, samt Royal Greenland vil servere smagsprøver af forskellige delikatesser. Dagen vil slutte af med, at den store grill tændes. Hertil vil der være mulighed for at nyde medbragt mad. Du kan læse mere om national dagen og se det fulde program her.

Vi, i Arctic Consensus, ønsker alle en rigtig god nationaldag d. 21 juni.