Grønlands nationaldag blev fejret med maner i Aalborg Zoo. Mere end 800 gæster havde lagt vejen forbi Zoo, der til anledningen bød på gratis entre for alle med interesse for og relation til Grønland.

Aalborg Zoos direktør, Henrik Johansen, kunne i sin velkomsttale berette om Zoos fremskredne planer om, at udvikle en del af parken til ”Grønland”, hvor gæsterne bl.a. vil kunne opleve en Grønlandsk bygd og sejlads på fjorden.
Direktøren blev efterfulgt af Aalborgs Borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der i sin tale kom ind på de tætte samarbejdsrelationer mellem Grønland og Aalborg, samt et par gode anekdoter fra borgmesterens seneste delegationsrejse til Nuuk. På hans rejse blev der skrevet en ny og ambitiøs samarbejdsaftale, hvor Thomas Kastrup-Larsen kunne fortælle, at Air Greenland måtte mellemlandende i Aalborg på vej hjem pga. forsinkelse og den store delegation fra Aalborg.

Søren Stach Nielsen, direktør for Det Grønlandske Hus i Aalborg, bød ligeledes velkommen og ønskede alle en glædelig nationaldag, efterfulgt af Ikinngutigiit-koret.

På nationaldagen havde Grønlands Rejsebureau sørget for underholdningen, så Nive Nielsen and The Deer Children spillede op til dans, mens børnene kunne boltre sig på den store legeplads.

Aalborg Zoo havde ligeledes disket op med en lang række specialiteter i samarbejde med Royal Greenland. Menuen bød på fiskesuppe af smeltet glacier vand fra isfjorden, røget laks og fisk i karry. Efterfølgende havde folk mulighed for at grille i Zoo.

Det var en stor fornøjelse at få lejlighed til at deltage i et gennemført arrangement, hele familien var underholdt og vi planlægger allerede nu at deltage igen næste år” – udtaler Emil Skjervedal.

Det Grønlandske Hus har indgået en samarbejdsaftale med Aalborg Zoo, der betyder at nationaldagen også vil blive fejret i Zoo de næste mange år.

Foto: Arctic Consensus