Det kan man finde svar på den 25. november ved dette års Arctic Futures Symposium, som afvikles i Bruxelles.

Fokus er på de udfordringer som arktiske nationer og det Arktiske Råd vil stå ansigt til ansigt med i de kommende år. Målet for symposiet er at skabe debat og udveksling mellem arktiske interessenter, aktører fra EU og offentligheden.

I år vil symposiet begynde med en gennemgang af hvad der er i horisonten for det Arktiske Råd, her deltager bl.a. den danske ambassadør for Arktis, Thomas Winkler, samt arktiske repræsentanter fra andre nationer og samfund.

Fra Arctic Consensus, vil Ph.d.-studerende Verena Huppert holde et oplæg om rekruttering og fastholdelse af arbejdskraft i Grønland i et panel med temaet: Arctic Labour Force and Demographics. Blandt de mange interessante oplægsholdere deltager også Jari Vilén fra EU-kommissionen med et oplæg under panelet: Safety and Security in the Arctic. Hertil er der to yderligere paneler: Gender Considerations in the Arctic og Sustainable and Innovative Uses of Arctic Biological Resources. Disse paneler byder ligeledes også på oplægsholdere med værdifulde perspektiver og nøgleviden indenfor deres felt.

Arctic Consensus er partner til Arctic Futures Symposium, og vi ser frem til en dag med oplæg og debat om den Arktiske fremtid.

Registrering til eventet er åben, og kan findes her.  Mere information om program og oplægsholdere her.

Arctic Futures Symposium er et årligt event som bringer arktiske stakeholders, EU, og offentligheden tættere for at debattere fremtidens udfordringer for Arktis.