På tirsdag, den 11. oktober 2016 fra kl 15.00 til 17.00 inviterer Arctic Consensus til dialogmøde om
“Samarbejde og muligheder i Rigsfællesskabet”.

Under arrangementet vil Ulrik Pram Gad, PhD, lektor fra Aalborg Universitet give et bud på hvordan vi undgår at spænde ben for hinanden i Rigsfællesskabet. Forslagene bygger på en ny bog som analyserer de historier, Grønland og Danmark hver for sig fortæller om, hvad meningen med fællesskabet er: Grønland har brug for input på sin vej til selvstændighed – men Danmark fylder alt for meget af horisonten. Og danske politikere har svært ved at finde ud af, hvad de skal putte i overskriften ‘et ligeværdigt partnerskab’.

Herefter bidrager Aaja Chemnitz Larsen, medlem af folketinget, IA, med et oplæg om “Rigsfællesskabet: modstridende eller fælles interesser?” hvor hun vil tale om erfaringer og bud på fremtidig konstruktion af Rigsfællesskabet.

Efterfølgende vil Michael Keldsen, advokat ved Kromann Reumert, der i mere end 35 år har arbejdet med grønlandske forhold og grønlandske virksomheder, i sit indlæg berøre ”de udfordringer, som Rigsfællesskabet har, allerede som følge af at der – især fra grønlandsk side – hele tiden stilles spørgsmålstegn ved Rigsfællesskabet, og også bruges en enorm masse ressourcer i det grønlandske samfund på et selvstændighedsprojekt, der i mange generationer frem ikke har mulighed for realisering; allerede fordi man i selvstændighedsønskets navn, fokuserer introvert – bl.a. i skolesystemet og sprogundervisningen – hvilket er kontraproduktivt i forhold til at ville være en nation, der skal stå på egne ben i en global verden”. Med indsigt i forholdene på US Virgin Islands (de tidligere dansk-vestindiske øer) drager Michael nogle paralleller omkring små nationer og deres muligheder for at agere i en global verden.

Arrangementet finder sted:

Tirsdag, den 11. oktober 2016, fra kl 15.00-17.00 i Arctic House, Vesterbro 79, 9000 Aalborg.

Efter arrangementet er Arctic Consensus vært ved et let traktement.

OBS: På grund af begrænset antal pladser, er tilmelding nødvendigt.

Du kan melde dig til her.