Lørdag d. 26 august står Grønlandske Dage i kulturens tegn, hvor alle er velkomne til musik, opvisninger og kunst. Programmet starter fra kl. 14:00 ude foran Musikkens Hus og slutter af med koncert om aftenen. Hele dagen er gratis og kræver ingen tilmelding.

I løbet af dagen vil man på forskellig vis opleve hvordan grønlandsk og dansk kultur allerede er forenet, men også hvordan nye forbindelser opstår gennem venskab og samarbejde.

Programmet starter kl. 14:00 med opvisning af Inuit Games af udøvere fra Kofoeds Skole. Efter Inuit Games vil der være opvisning af Unicykelklubben LUCK Aalborg. Flere medlemmer af klubben var i Nuuk til Aalborg Dage i 2015, hvor de cyklede hele byen tynd og lave tricks overalt. I år står 3 piger mellem 11 og 14 år for underholdningen, hvor den ene er nykåret europamester i “freestyle” på unicykel. Hun vil selvfølgelig også vise sit guldshow.

Når pigerne har blæst os bagover vil den grønlandsk-nordjyske duo Poul Peter Lorentzen og Mikkel Beier Gregersen opføre en mini-koncert med premieren på det nye nummer “Find Home” og flere andre sange. “Find Home” handler om at finde sig selv og at have været ’dybt’ ude, eller følt sig lidt udenfor eller meget alene. Men ved hjælp af venner og familie kan man finde den rette vej igen.

Kl. 14:30 vil sløret blive løftet for 4 kunstværker, som Aka Høegh og Peter Max-Jakobsen har udarbejdet til Grønlandske Dage. De to dygtige og erfarne kunstnere har under arbejdet med værkerne fundet et fællesskab i det kunstneriske sprog, selvom de repræsenterer hver deres land, natur og kultur. Under ferniseringen vil der også være tale af Kommuneqarfik Sermersooqs borgmester Asii Chemnitz Narup.

Kl. 20:00 (UDSOLGT) er der stor koncert i Musikkens Hus med Aalborg Symfoniorkester og et udpluk af grønlandske musikere, repræsenteret ved:

  • Josef Lund Josefsen
  • Nina Kreutzmann Jørgensen
  • Frederik Elsner “F”.

Her har Aalborg Symfoniorkester genfortolket og komponeret helt nye noder til Josef Lund Josefsen og Nina Kreutzmann Jørgensens egen musik.  Udover at synge, så vil Nina Kreutzmann Jørgensen også læse op af sin nye bog, som du kan læse mere om her. I bogen dykkes der ned i hverdagslivet, som det ser ud for kvinder i Grønland, Island, Færøerne og Danmark, der på en eller anden måde oplever udfordringer i deres tilværelse. Til sidst vil Frederik Elsner “F” slutte aftenen af med et brag af en fest når han sammen med band spiller flere sange fra det nye album “Katassinnaanngisaq”.

Du kan læse mere om arrangementerne her.