Ny bog behandler emnet om Grønlands selvstændighed.

Martin Breum har udgivet en bog “Hvis Grønland river sig løs – en rejse i Kongerigets sprækker”, midt under det grønlandske valg til Inatsisartut.

Bogen bidrager med et indspark i den grønlandske selvstændighedsdebat op til valget. Scenen er sat: Grønland er inde i en løsrivelsesproces, og det er ikke længere et spørgsmål om, hvor vidt Grønland vil løsrive sig, men hvornår, mener Breum. Martin Breums mål er også at engagere flere i debatten – også den danske befolkning.

“Jeg tager ikke stilling til, hvilken sammenkobling der vil være den bedste mellem de to dele af riget i fremtiden”, understreger Martin Breum i forordet til bogen, der desuden indeholder unikke interviews og anekdoter.

Blandt andet kommer læseren med inden for hos eliten i Nuuk og København, til partikongres i Siumut, inden for hos Forsvaret og på besøg i en grønlandsk skoleklasse. Spørgsmålet om rigsfællesskabets fremtid bliver grundigt behandlet og giver et overblik over debatten på begge sider af Nordatlanten. “Hvis Grønland river sig løs” kan anbefales til alle, der interesserer sig for det grønlandske selvstændighedsspørgsmål og rigsfællesskabets fremtid.

Martin Breum: Hvis Grønland river sig løs, 252 sider, vejledende pris kr. 299,95, Gyldendal

 

Foto: Det Grønlandske Hus – København