Ny viden om bæredygtighed i det arktiske ser dagens lys! I et samarbejde med The Techno-Anthropology Lab på Aalborg Universitet, er over 5000 hjemmesider blevet undersøgt i forhold til hvad forskellige aktører siger om bæredygtighed i Arktis.

Under overskriften “Locating Arctic Sustainability Online (LASSO)” er der, via Big data og digitale metoder indsamlet søgemaskine-data og tekst fra internettet, med det formål at:

  1. Opdage centrale aktører
  2. Undersøge hvordan de taler om arktisk bæredygtighed
  3. Supplere med mere lokale tilgange

Du kan læse hele analysen her. Du er også velkommen til selv at gå på opdagelse i datasættet her.

Om analysen:

Bæredygtighed og bæredygtig udvikling er langt fra et nyt koncept på verdensplan. Som epicenter for de globale klimaforandringer, er Arktis den centrale brik i debatten om klimaforandringer. Med det stigende internationale fokus på Arktis, kommer bæredygtighed/bæredygtig udvikling også højere på dagsordenen i det Arktiske politiske miljø og erhvervsliv.

Arctic Consensus har et ønske om at arbejde med bæredygtighed og søge viden om hvad bæredygtighed er i en arktisk kontekst. Arctic Consensus har derfor i foråret 2021, indgået samarbejder med forskellige aktører, der har bidraget til forskellige indsigter og analyser om bæredygtighed i Arktis. I denne artikel kan du læse rapporten fra TANTlab ved Aalborg universitet, som er en del af en større analyse.

God læselyst!