Ny viden om bæredygtighed i det arktiske ser dagens lys! I et samarbejde med Syddansk universitet har vi kigget på sprogbruget og dets betydning i forhold til bæredygtig udvikling i Arktis i en policy-kontekst.

Analysen tager udgangspunkt i sprogbruget og dets betydning i forhold til bæredygtig udvikling i Arktis i en policy-kontekst. I de sidste 20 år er der frigivet mindst 50 politiske dokumenter, der beskriver strategiske interesser i Arktis på forskellige skalaer. Forskningen, der er kontekstualiseret her for erhvervslivet, der er interesseret i bæredygtig forretning i Arktis, stammer fra indholds- og netværksanalyse af forskellige arktiske policy-dokumenter samt dialoger fremmet af Arctic Consensus med eksperter om materialerne i foråret 2021.

Du kan læse hele analysen her.

Om analysen:

Bæredygtighed og bæredygtig udvikling er langt fra et nyt koncept på verdensplan. Som epicenter for de globale klimaforandringer, er Arktis den centrale brik i debatten om klimaforandringer. Med det stigende internationale fokus på Arktis, kommer bæredygtighed/bæredygtig udvikling også højere på dagsordenen i det Arktiske politiske miljø og erhvervsliv.

Arctic Consensus har et ønske om at arbejde med bæredygtighed og søge viden om hvad bæredygtighed er i en arktisk kontekst. Arctic Consensus har derfor i foråret 2021, indgået samarbejder med forskellige aktører, der har bidraget til forskellige indsigter og analyser om bæredygtighed i Arktis. I denne artikel sættes der fokus på samarbejdet med Syddansk Universitet, som har været med til at udarbejde analysen under titlen ”Views of Conservation and Development in the Arctic: Policy and Sustainable Development”.

God læselyst!