Arctic Consensus var med til polarforskerkonference i København

D. 6. december var en dag i polarforskningens tegn ved afholdelsen af Polarforskerdag 2018. Ved konferencens start lyttede de omkring 125 deltagere spændt til Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers tale. Han talte blandt andet om regeringens forslag til finansloven 2019 om at finansiere en ny international forskningshub i Nuuk for 3 mio. kr. for de næste fire år.

Hovedtemaet ”Fremtidens polarforskning” blev belyst gennem oplæg fra forskere og Ph.d.-studerende, mens den tilbageskuende del af programmet blandt andet bestod af en intro fra Morten Meldgaard fra Statens Naturhistoriske Museum, samt form af en paneldebat om aftenen med blandt andre Professor i geologi Minik Rosing og tidligere formand for ICC, Aqqaluk Lynge.

Andre temaer på programmet på Polarforskerdagen var blandt andre brug af sociale medier og anden teknologi under nye forskningsmetoder, fremtidens forskningsformidling, samt paneldebatter om etiske principper i forskning og myter inden for miljø og geopolitiske emner i Arktis.

Rektor for Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet, Gitte Reimer Adler offentliggjorde på dagen, at næste års konference inden for polarforskning bliver afholdt i Nuuk under titlen ”Greenland Week of Science”.

Konferencen var arrangeret af AAU Arctic fra Aalborg Universitet og Greenland Perspective fra Københavns Universitet, og blev afholdt på AAU København.

Fra Arctic Consensus deltog direktør Lise-Lotte Terp og praktikant Marianne Roed Abrahamsen.

Læs mere om konferencen og oplægsholderne her.