På lørdag kl. 14.00 giver den unge grønlandske kunstner Poul Peter Lorentzen et show foran Musikkens Hus i forbindelse med Grønlandske Dage i Aalborg. Til showet spiller Poul Peter sangen ”Find Home”, som er et nummer, der netop udgives i ugen for Grønlandske Dage. Til showet spilles der også et par andre kendte numre af bandet.

Poul Peter Lorentzen er opvokset i Paamiut og bor nu i Aalborg, hvor hans interesse for musik allerede startede i hans unge teenageår. Med sin guitar og sin stemme som sit udtryksmiddel udforsker Poul Peter sammen med Mikkel Beier Gregersen, som er den anden del af bandet, tonerne og teksterne i musikkens verden.

Et møde mellem Poul Peter og Mikkel til en byfest i Øster Hornum otte år tilbage satte startskuddet for et tæt samarbejde mellem de to unge musikkere. Sammen tog de for alvor fat på musikken i forbindelse med et skoleprojekt, hvor de skulle udarbejde en sang, med tekst og melodi helt fra bunden, og har siden brugt meget af deres fritid på at udarbejde flere sange.

”Vi sidder ofte og hygger os med at bygge videre på de sange vi allerede har. Det kan være en fredag aften, hvor vi bare skal hygge os og slappe af – musikken er helt klart noget jeg slapper af med. Vi drømmer om at leve af musikken, og spille forskellige steder i verden. Men lige nu er det en hobby, mens vi går i skole og uddanner os”.

De sidste otte år har Poul Peter og Mikkel udarbejdet flere sange sammen og tager nu det næste skridt, hvor de i forbindelse med Grønlandske Dage 2017 skal give et show for en stor forsamling i et offentligt rum.

”Da vi blev spurgt om vi skulle spille det Grønlandske Dage, tænkte jeg; JA! Det er det, vi skal!”

Poul Peter og Mikkel er et nyt pust, som giver et nyere billede af de relationer, som er stærke mellem Grønland og Danmark.

”Det er også en vigtig del af Grønland at vise den forbindelse, der er mellem de to lande i alle de mennesker, som har relationer til Grønland, men som befinder sig i Danmark. Det er en lige så vigtig del af Grønland. Hvilket vi også gerne vil udtrykke med vores musik”.

Lørdag d. 26 står i kulturens tegn i forbindelse med Grønlandske Dage i Aalborg 2017. Poul Peter og Mikkel’s show er en del af et større program, hvor både Unicykelklubben LUCK Aalborg og Inuit Games opføres.

Du kan læse mere om dagens arrangement her.