I sidste uge blev PDAC (Prospectors & Developers Association of Canada) afholdt i Canada. Arctic Consensus var til stede, ved direktør Lise-Lotte, som var en del af en stor delegation fra Grønland og Danmark. Rejsen var arrangeret af Dansk Industri, Grønlands Erhverv og det Danske Konsulat i Toronto.

Delegationen fra Grønland og Danmark, bestod af 54 deltagere fordelt på 35 virksomheder og organisationer, og havde Vittus Qujaukitsoq med som politisk deltager. Delegationen var udover deltagelse på messen, også inviteret til et seminar hos det Danske Konsulat i Toronto, hvor der var fokus på perspektiver om minedrift, med oplæg fra grønlandske, canadiske og private aktører.

Som en del af messen løb Greenland Day af stablen den 2. Marts, hvor der blandt andet var oplæg omkring infrastrukturen i Grønland, den nye grønlandske mineral strategi og Grønland som en stor leverandør af sjældne råstoffer. Der var generelt på messen og på Greenland Day stor interesse for de grønlandske aktører og muligheder for mineindustrien i Grønland.

PDAC er den førende internationale Konvention for personer, virksomheder og organisationer, engageret i mineralefterforskning. Du kan læse mere om PDAC 2020 her.