D. 23 til d. 25 september blev Grønlands største fiskeri- og erhvervsmesse Polar Fish afviklet i Sisimiut. Messen havde i år 50 udstillere, som tiltrak et rekordstort antal af besøgende – mere end 1.764 besøgende. Det er et stort spring fra den sidste Polar Fish messe der blev afholdt i Sisimiut i 2014, hvor deltager antallet var på 1.593.

Det nye tiltag med relevante erhvervsaktiviteter for messe deltagerne, var en kæmpe succes til årets Polar Fish. Aktiviteterne bestod både af oplæg, paneldebat og virksomhedsbesøg. Oplæggende under temaerne ’Eksport’ og ’Finansiering’ tiltrak mange tilhørere, netop fordi oplæggene var af stor aktualitet og relevans for messedeltagerne. De forskellige virksomhedsbesøg var ligeledes meget populære, da der både var arrangeret besøg ved ICE Trawl Greenland A/S på langlinen Masilik, Royal Greenland, Royal Arctic Line, Fiskeriforeningen KNAPP Sisimiut og Sisimiut Oil.

Yderligere var der stort fremmøde ved paneldebatten mellem Nikolaj Jeremiassen, Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, og Henrik Sandgren, formand for KNAPK. Det primære fokus var spørgsmål vedrørende spredning af produktion af landede fisk og en forpligtelse til at udnytte fisken bedre, samt forsøgsfiskeri på de områder, hvor der ikke fiskes.

Til messen uddeles der priser til de bedste stande i forskellige kategorier. En af vinderne var Aalborg Zoo’s stand, der var opsat i samarbejde med Ungdomshuset i Sisimiut. De to parter vandt 1. prisen i kategorien Kreativitet, Innovation og Lokal Forankring. I løbet af messen arbejdede Lars Jeppesen, kok ved Aalborg Zoo, sammen den grafiske designer Kasper Dyrvig Randorff, samt med de unge fra Ungdomshuset om at servere mad fremstillet af lokale råvarer.

Foto: Arctic Consensus