Fra februar og ind til sommer har vi fået to specialestuderende tilknyttet Arctic Consensus: Mikkel Underlin Østergaard og Janus Drejer. Både Mikkel og Janus læser en cand. mag. i Kultur, Kommunikation og Globalisering med specialisering i Arktiske Studier ved Aalborg Universitet.

Mikkel undersøger i hans speciale Grønlands muligheder for indtrædelse i free association med Danmark, som et alternativ til Rigsfællesskabet. Mikkel vil se på eksisterende konstruktioner af free association, bl.a. Cook’s Island og New Zealand, og undersøge hvorvidt man kan drage erfaringer fra de situationer til etableringen af free association mellem Danmark og Grønland. Udover specialesamarbejdet er Mikkel også studentermedhjælper i Arctic Consensus.

Janus’ speciale kommer til omhandle spørgsmålet, hvordan den stigende globalisering har influeret iværksætteri i henholdsvis Grønland og Norge, med fokus på byerne Nuuk og Tromsø. Janus har i sidste år været tilknyttet Greenland Business i Nuuk, hvor han netop også arbejdede med sammen emne.

Vi er meget glade over at have fået Mikkel og Janus i huset, og glæder os til spændende samarbejde, og ikke mindst til at læse specialerne når de er færdige!

Du kan også læse mere om Mikkel og Janus her.