”I forhold til import så har Danmark helt klart været et af de vigtigste lande for Island. Man kan sige at når en part eksporterer, og den anden efterspørger varer som kan importeres, så har man fundet den perfekte opskrift på en handelsforbindelse”. Citat: Helga Hauksdottír, Islands Ambassadør i Danmark

Sådan indledtes et dialogmøde om ”Doing Business in Iceland”. Dansk Industri dannede rammen om dialogmødet arrangeret af Arctic Consensus. Under, og især efter dialogmødet, har vi modtaget stor interesse fra virksomheder og organisationer i forhold til mere engagement med det islandske marked. Ønsker om at etablere nye partnerskaber og opnå endnu mere kendskab til markedstendenser og nye relationer. At understøtte dette synes vigtigere end nogensinde før, i en tid hvor COVID-19 har ramt samhandlen, virksomheder, organisationer og samfund.

Bestyrelsesmedlem Peter Mollerup, Dansk-Islandske Handelskammer og advokat i Lundgrens har stor indsigt i den islandske forretningskultur og et skarpt indblik i kulturens og historiens sammenhænge. Med fokus på de kulturelle forskelle for hvordan man driver erhverv i en dansk kultur kontra en islandsk kultur, og med fokus på muligheder og udfordringer i samhandlen mellem de to kulturer, findes også succeskriterierne for at etablere gode partnerskaber.

Af mere kontraktlige forhold har René Lykke Wethelund, Partner og advokat i NJORD Law Firm, et godt råd til virksomheder der indgår samhandel i forhold til lovvalg og værneting. Som eksempel nævnte han den maritime sektor, og fortalte om de elementer der gør sig særligt gældende her, og herunder oprettelsen af Nordic Offshore and Maritime Arbitration Association (NOMA).

Mads Qvist Frederiksen, chefkonsulent i Dansk Industri, fortalte om DI´s indsatser og aktiviteter i arktiske anliggender, herunder ”Greenland Conference”, som løber af stablen senere i år.

Vil du vide mere er du velkommen til at kontakte os: mail@arctic-consensus.com