Under uvidenhedens mørke” er en co-produktion af Inuit Teater og Teater Solaris, der skaber et musikdramatisk epos, som bygger på Villads Villadsens digt ”Qaasapis sidste dage”.

Forestillingen bliver vist i Teater Nordkraft i Aalborg d. 30 og 31 marts 2016.

Køb billetter til forestillingen ”Under uvidenhedens mørke” her.

Om forestillingen
Digtet ”Qaasapis sidste dage” handler om den sidste del af nordbotiden i Grønland. På en færd for at hævne sig på nordboerne, for drab på grønlænderne, rejser grønlænderen Qaasapi sammen med den overlevende grønlandske kvinde, Mikerteq, sydpå for at opspore den sidste nordbo, Trolle.

Som co-produktion er opsætningen realiseret gennem de to teaterledere Simon Løvstrøm og Sananda Solaris. Med stykket skabes et tæt kunstnerisk samarbejde mellem Danmark og Grønland, hvor håbet er, at lignende samarbejder kan skabes i fremtiden.

Stykket “Under uvidenhedens mørke” er en produktion med et stærkt musikalsk udtryk, som trækker på det moderne musikteater. Forestillingens komposition blander inuit trommer og futurisk sang, som skaber en helt speciel stemning.

Folkene bag produktionen
Forestillingen er instrueret af Sananda Solaris. Hun er uddannet teaterinstruktør ved Statens Teaterskole og stifter af Teater Solaris. Solaris har instrueret en række andre forestillinger gennem en længere årrække.

Stykkets kunstneriske leder er Simon Løvstrøm (Mooqqu), som har arbejdet indenfor underholdningsbranchen i mange år. Han startede i 1984 Teatergruppen Silamiut, og blev herefter den første Teaterleder i Silamiut.

Villads Villadsen har skrevet teksten til stykket. Han er kendt som en poetisk og mytisk forfatter i Grønland, med tekster som har et strejf af surrealismens overtoner og romantikkens naturkærlighed.

Musikken er ny-komponeret af grønlandske Ole Kristiansen, med en inddragelse af enkelte andre grønlandske kunstnere. Med Ole Kristiansens profil som kendt musiker og anerkendt for sine poetiske tekster og rockmusik, bevæger han sig med produktionen af teaterstykket, ind i en ny fase som komponist.

De medvirkende skuespillere i forestillingen er: Nukâka Coster-Waldau, Mike Fencker Thomsen, Ujarneq Fleischer og Karina Møller.

Læs mere om hele historien bag, produktionsholdet og køb dine billetter til forestillingen her.