Den årlige konference Arctic Futures Symposiums blev afholdt onsdag, d. 30. november. Konferencens fokus var fordelt på tre områder; bæredygtig udvikling i den arktiske region, det Arktiske Råds bedrifter i forbindelse med 20 års jubilæum og slutteligt potentialerne i regionen på baggrund af Europa-Kommissions politik i Arktis.

Arctic Consensus deltog igen i år i planlægningen af konferencen og havde ligeledes igen i år Lise-Lotte Terp på podiet, som en del af panelet omkring investeringer og erhvervsmuligheder i den arktiske region. Her præsenterede Lise-Lotte forskellige erfaringer fra det succesfulde samarbejde mellem Grønland og Norddanmark, både i erhvervs- og netværkssammenhæng.

Ud over Arctic Consensus’ præsentation bød konferencen på en tale af Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel, Energi og Udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq, debatter omkring Arktisk Råd, Europa-Kommissionens EU-politik om Arktis, Arctic Stakeholder Forum og udvikling af infrastruktur i afsidesliggende samfund. Yderligere var der præsentationer af nordliggende samfunds perspektiver på bæredygtighed og muligheder for investering og erhverv i den arktiske region.

Dagen inden konferencen havde Arctic Consensus ligeledes afholdt et North Denmark Arctic Dialogue møde om investeringer i Arktis, som du kan læse mere om her.

Du kan også læse mere om Arctic Futures Symposium 2016 her.